Välkommen till Pirot Boarding Cattery

In English

 

 

Du, som är min kund och din katt, är viktigast för mig.
Men jag har svårt att nå fram med informationen om mina tider.
Därför upprepar jag den nu på flera ställen.

Var snäll respektera telefontiderna 10:00 - 12:00 samt 17:00 - 18:30
Gäller även mobil!!
Besökstider är desamma, men endast efter exakt tidsbeställning
.

Katter reagerar olika på pensionat. Det säger sig självt. En del kan även efter de kommit hem, vara extra keliga eller lite rädda. Sådana är katter.
Detta är oftast inget jag kan påverka. Katten får den kontakt den ber om av mig och jag är alltid lugn och vänlig mot katterna

Katter med lång päls måste vara rena och helt fria från tovor, då de kommer till mig.
OBS Pälsvård av långhårskatter INGÅR INTE, inte heller borttagning av klumpar i baken.

Glöm inte att kolla mina besöks- och telefontider i fliken här ovanför.
De ändras regelbundet och jag blir glad, om ni respekterar dem

Under 25 års tid födde Pirot Cattery upp högkvalitativa Brittiska Korthår. Läs mera om detta i Ingrid Wahlborns trevliga artikel här. Sedan 1974 har jag haft ett litet personligt kattpensionat. Pensionatet är öppet alla dagar året runt. 12 år senare har jag återupptagit min kattuppfödning och pensionatet finns kvar efter ett litet uppehåll vintern 2005-2006. Mina regelbundet återkommande kunder blev så ledsna, när jag stängde, att jag har öppnat igen. Och jag har köpt nya avelshonor och avelshanar.

Vaccinationsbestämmelserna är desamma som för kattutställningar. Vaccinationen får vara max ett år gammal och ska göras SENAST 14 dagar innan katten kommer till mig. En katt kan plocka med sig en lindrig smitta från ett besök på en veterinärklinik och detta kan få förödande konsekvenser här. Karenstiden är i första hand för att förhindra detta.

Katter har alltid varit min stora passion och detta i kombination med min stora kunskap gör att din katt mår bra hos mig och är i en trygg och mysig miljö. Det är viktigt att kunna anpassa kontakten med djuret efter kattens behov. Vissa vill ha mycket kontakt, andra tycker att det är pest att bli klappad av en vilt främmande person. För att göra dessa bedömningar krävs erfarenhet. Den erfarenheten har jag. Jag har flera egna katter att pussa på och krama om, så kontakterna med gästerna blir i regel korta. Det finns länkar till dem här. Beställ gärna tid för att komma och se hur vi har det. Jag skulle aldrig drömma om att ta illa upp, som kämpat i 40 år för att lära folk att vara rädda om sina katter.

Uppdelningen av katterna i små enheter ger ett lågt smittryck anpassat till kattens immunförsvar.

Katteriet är godkänt enligt §16 i djurskyddslagen

Läs noga igenom alla mina sidor, är du snäll. Det uppstår regelbundet missförstånd för att min kund inte tagit sig tid att läsa ordentligt eller totalt tolkat om det jag skriver.

Jag har två små önskningar. Du som skickar förfrågan via mail, som du givetvis är hur välkommen som helst att göra, återkom gärna med besked, när jag svarat dig. Jag har hela mailen full med brev, som jag inte vet om jag ska slänga eller inte.

Du, som enbart har mobil, be helst inte mig ringa dig för bokning. Du får gärna ringa mig istället.

Hur väl jag än försöker beskriva pensionatet på min hemsida och lägga ut bilder, så kan det vara svårt att få en total uppfattning. Du är så välkommen att beställa tid för att komma och titta.

( 0765-917546
Skicka gärna mail

Vill du länka till mitt kattpensionat? Använd gärna min banner

 

Pensionatet underhålls och renoveras regelbundet. Det syns kanske inte alltid. Sommaren 2011 lades taken om. Tidigare har all elinstallation dragits om och varje uthus fick egna el-centraler. Barnsäkra element med inbyggda skyddsgaller inskaffades. Alla el-uttag sitter en bra bit upp på väggen. Rastgårdarna har blästrats och målats med special metallfärg. Utsidan av rastgårdarna har förstärkts. Ytterväggar och ytterdörrar har målats om. Golvet i gamla uthuset målas regelbundet för att förenkla renhållning och minska smittöverföring. M.m.,m.m. Listan kan göras lång och mer finns att göra hela tiden helt naturligt. I år, 2012, har bägge uthusen fått en riktig ansiktslyftning på insidan och utsidan. Både väggar och golv är nymålade, i gamla uthuset har korridoren försetts med badrumsmatta, bänkarna och bordet är ombyggda, nya hyllor har införskaffats och så har vi satt upp lite bilder och växter. Det blev så fint.

I nya uthuset har rastgårdarna fått hyllor och vissa skarvar har klätts med trycktimpregnerat trä. Alla fönster har målats om och hela insidan både väggar och tak, så att allt blir i blått och vitt. Även här har vi tavlor på väggarna och växter samt ny bokhylla.


Här bor jag med mina egna katter


Vackra blommor på rastgårdens staket

 
"De har stängt in mig i en bur!" Max, Maine Coon, njuter i gräset

Grafik av Lotta Wallin
Bakgrund av Ragnhild Sørum
Webdesign av Maud Dickson

Till första sidan
Till Catintro
Till hemsidans index


Webmistress: Maud Dickson