Pensionatets rutiner

 

Du, som är min kund och din katt, är viktigast för mig.
Men jag har svårt att nå fram med informationen om mina tider.
Därför upprepar jag den nu på flera ställen.

Var snäll respektera telefontiderna 10:00 - 12:00 samt 17:00 - 18:30
Besökstider är desamma, men endast efter exakt tidsbeställning.

 

Varje morgon kontrolleras vilka av mina gäster, som vill ha mera mat, fräscht vatten, rent i sin toalett och kanske en snabb liten puss och kram. I mån av tid kan en tova avlägsnas ur en päls på en katt, ett öga torkas på en annan. Någon katt kanske behöver medicin tex. p-piller. OBS! Gäller bara snälla katter, som inte går i försvar. Många katter vill absolut inte att jag är så närgången den första tiden. Katter, som har med sig egen blötmat, får den serverad. På sommarhalvåret kollas yttertemperaturen och i möjligaste mån öppnar jag till rastgårdarna.

Under dagtid varierar min tid i uthusen, en dag kanske en plats behöver städas, en katt kanske ska åka hem, en annan kan vara på väg in. Ibland pysslar jag i trädgården alldeles utanför rastgårdarna och tror att katterna kan uppleva lite sällskap av det. Jag pensionär och är hemma mycket.

Samma procedur som på morgonen upprepas framåt kvällskvisten. Om det är riktigt varmt ute, kan rastgårdarna lämnas öppna även nattetid, vilket är väldigt uppskattat.

Katter med lång päls måste vara rena och helt fria från tovor, då de kommer till mig. OBS Pälsvård av långhårskatter INGÅR INTE, inte heller borttagning av klumpar i baken.


Vackra Bokbackens Sonja njuter av den 12 m2 stora rastgården i gamla uthuset.
Endast riktigt lugna katter får ynnesten att använda denna stora rastgården.

Grafik av Lotta Wallin
Bakgrund av Ragnhild Sørum
Webdesign av Maud Dickson

Till första sidan
Till Catintro
Till hemsidans index

Webmistress: Maud Dickson